Inpak tips

  1. Voor elke grote doos heb je vier kleine tot middelgrote dozen nodig. Gebruik de kleinere dozen voor zware voorwerpen zoals boeken en borden. Gebruik de grote dozen voor lichtere voorwerpen zoals beddengoed, dekens en lakens.
  2. Verparkte dozen moet je gemakkelijk kunnen optillen. Voor de stabiliteit bij het stapelen, mogen de dozen bovenaan of aan de zijkanten niet bol staan.
  3. Gebruik een zwarte markeerstift om elke doos te labelen. Later wil je niet elke doos open doen en de spullen over de vloer verspreiden om te zien wat er in zit toch.
  4. Markeer de dozen die een specifieke bovenkant hebben, vooral dozen die breekbare spullen bevatten zoals glazen, foto lijsten en lampen.
  5. Gebruik geen vuilniszakken. Plastic zakken worden vuil, raken gescheurd en – nog erger – beschimmeld door gebrek aan ventilatie. Gebruik dozen en geschikte verpakkingsmaterialen voor een professioneel resultaat.
  6. Een goede, kwaliteit plakband is onmisbaar. Als hij blijft plakken, weet je dat hij van Selfstorage de Steiger is!
  7. Gebruik kledingdozen met een roede. Ook voor gordijnen en andere stoffen die met zachtheid behandeld moeten worden en ruimte nodig hebben om te ademen, is dit de perfecte oplossing.
  8. Heel wat voorwerpen kunnen kleiner gemaakt worden, vooral een bedombouw of een kast. Bind de onderdelen samen met wat wikkelfolie; steek alle schroeven in een plastic zakje en plak ze vast aan de losse delen.