Opslag tips

  1. Maak een simpele tekening en markeer alle spullen die je later absoluut moet terugvinden. Hang het plannetje tegen de muur en bespaar jezelf een hopeloze zoektocht achteraf.
  2. Zorg voor een vrije doorgang in het midden van de opslagruimte. Plaats alle dozen en materiaal langs de muren, zodat je links en rechts altijd bij al je spullen kan.
  3. Zet de spullen die je vaak gebruikt VOORAAN in de ruimte. Logisch, toch? Maar toch de moeite om nog eens te vermelden…
  4. Maak optimaal gebruik van je opslagruimte door tot aan het plafond te stapelen! Steek voor de veiligheid zware voorwerpen onderaan in de dozen, zo heb je een stabiele basis. Plaats de zwaarste dozen altijd onderaan.
  5. Zet een vouwladdertje in je opslagruimte om de hoogste dozen te bereiken. Zo hoort niemand een hoop gevloek als er een paar dozen naar beneden komen 🙂
  6. Hou wat basisgereedschap zoals enkele schroevendraaiers, een hamer, een tang en een stanleymes bij de hand, zeker als je demonteerbare voorwerpen opslaat. Handig als je de poten van een tafel wil halen waardoor deze de helft aan plaats inneemt.
  7. Gebruik bijvoorbeeld de lege ruimte van een koelkast. hier passen onder andere boeken en cd’s. Zet de deur wel op een kier voor de luchtcirculatie.
  8. Bedek matrassen, banken etc. met de geschikte beschermingsmaterialen zodat ze in perfecte staat blijven.
  9. Lege vuilnisbakken opslaan? Denk aan spades, tuinslangen en tuingereedschap! Zet ze netjes in de vuilnisbak en maak ruimte voor nog meer spullen!
  10. Leeg de brandstoftanks van grasmaaiers, onkruidmaaiers en bladblazers alvorens ze op te slaan. Vermijd nare geurtjes en kom na een paar maanden niet tot de vaststelling dat je eiken kleerkast naar grasmaaier ruikt.